CUPRUL ŞI FRUMUSEŢEA

CUPRUL ŞI FRUMUSEŢEA

Ce este cuprul pentru organismul uman? Poate multă lume nu ştie că acest mineral este stocat în organismele noastre încă din cel de-al treilea trimestru de sarcină, adică încă de dinainte ca noi să venim pe această lume. El este vital în formarea oaselor şi a pielii, dar şi pentru buna funcţionare a creierului şi a nervilor.

Cuprul şi sănătatea

Importanţa cuprului în cadrul metabolismului nostru este foarte mare, el fiind un microelement cu roluri dintre cele mai diverse: producerea şi întreţinerea mielinei (învelişul de protecţie al nervilor), stimularea producţiei de dopamină (un hormon neurotransmiţător necesar pentru a porni o acţiune şi pentru a “vedea” practic sensul ei), controlarea metabolismului estrogenilor (necesar în fertilitatea feminină), întărirea potenţei masculine şi fortifierea imunităţii.

Fii frumoasă şi sănătoasă!

Cuprul are şi un rol antioxidant şi întineritor asupra pielii, în general prin componenta sa în cadrul anumitor enzime ce au ca scop anihilarea radicalilor liberi. Astfel, rolul cuprului în menţinerea şi chiar recâştigarea frumuseţii este unul primordial. Dacă vrem să oprim şi chiar să întoarcem timpul în favoarea aspectului nostru exterior, trebuie să cunoaştem şi să folosim aventajele oferite de acest mineral.

Cuprul este cheia construcţiei şi reparării ţesuturilor cojunctive (tendoane, ligamente, piele, păr, unghii, artere, vene şi multe altele). Aceste ţesuturi acţionează ca un liant între toate celulele organismului, legându-le unele de altele pentru a forma organele. Ele menţin practic organele la locul lor, conferind printre altele fermitatea pielii şi rezistenţa oaselor. Colagenul este unul din tipurile de ţesut conjunctiv ce se găseşte în piele şi oase, iar pentru formarea lui cuprul este esenţial.

În cazul unui deficit de cupru pot apărea malformaţii ale mâinilor şi picioarelor, iar tegumentele îşi pierd frumuseţea, apar ridurile şi chiar aşa-numita “piele lăsată”, care face ca expresia feţei să nu mai fie tinerească. Pielea “de găină” ce apare pe picioare este tot un efect cauzat de lipsa de cupru. De fapt, avem de-a face cu o piele crăpată care şi-a pierdut elasticitatea şi conţinutul de cupru-colagen.

Un dezechilibru al raportului cupru-zinc din organism poate expune pielea şi la alte suferinţe şi pericole, precum infecţiile cu fungi sau cu Candida.

Cuprul şi un păr sănătos

Pentru a fi frumoşi nu este suficientă doar o piele frumoasă, ci şi un păr pe măsură … Cuprul este elementul ce face ca părul să redevină pigmentat, revitalizat şi regenerat. Pozele ce urmează sunt sugestive în acest sens:

efectele cuprului asupra pielii si parului

Aceste poze au fost făcute înainte şi după o perioadă de 2 ani de tratament cu cupru monoatomic. Forma monoatomică a metalelor nobile sau de tranziţie (printre care se numără şi cuprul) asigură o absorbţie de până la 100% în organismul nostru şi o penetrare maximă la nivelul nucleului celulelor, acolo unde sunt ascunşi cromozomii şi genele ADN. Aici, odată intervenit, avem ocazia să ştergem problemele chiar de la rădăcină, aşa încât pe viitor reapariţia problemelor să fie cât mai puţin probabilă.

Ajutorul adus de cupru în regenerarea părului se datorează fapului că acesta ajută în sinteza keratinei (substanţă care conferă rezistenţa firului de păr) şi a melaninei (care dă strălucire şi culoare podoabei capilare). Mai mult, cuprul ajută şi la alimentarea cu oxigen a rădăcinii şi foliculului pilos atât prin faptul că transformă fierul într-o formă asimilabilă (aşa-numita “ferica”), cât şi prin prezenţa sa în anumite enzime ce au ca rol transportul fierului de la şi către ţesuturi.

Persoanele care doresc să aducă un aport de cupru organismului lor ar trebui să cunoască faptul că au nevoie de puţină răbdare în administrarea acestui mineral, deoarece absorbţia lui este mai eficientă dacă se face în cantităţi mai mici într-un timp mai îndelungat.

Promoţie

ORMUS COPPER este ormus pur fortificat cu 15 % cupru coloidal de înaltă puritate şi forţă de respingere a particulelor (Zeta potenţial). Astfel, acest produs combină în mod optim avantajele oferite atât de cuprul în forma sa monoatomică (aşa cum precipită el în mod natural ca parte a ormusului pur), cat şi pe cele oferite de cuprul coloidal adăugat. Luaţi 1/2-1 linguriţă de ORMUS zilnic pentru prima lună. Agitaţi bine flaconul înainte de utilizare. Folosiţi numai linguriţe de lemn sau de material plastic. Nu este neapărat necesar să măriţi doza recomandată pentru a menţine o sănătate optimă. Puteţi creşte însă gradual dozajul pe măsură ce corpul dv. va da răspunsul la consumul de ORMUS. Majoritatea efectelor mineralelor ormice sunt subtile şi personale.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

Comments are closed.