Astenie de primavara sau depresie cronica?

Astenie de primavara sau depresie cronica?

Raspunsul ni-l dau hormonii si echilibrul lor.

Cu totii am auzit de serotonina. Acest hormon supranumit si “al fericirii” este produs de glanda hipofiza, glanda situata in cap mai exact in spatele ochilor.  Serotonina se produce in mod natural de catre aceasta glanda atunci cand radem sau ne bucuram intr-un fel sau altul.  Daca secretia este suficienta se cheama ca suntem fericiti daca nu,  se ajunge la situatii de genul “n-am chef nici sa ma dau jos din pat…”. Dar ce se intampla de aceasta glanda nu face fata cateodata? Atunci cand de exemplu avem o seara mai “vesela” cand se consuma ceva mai mult alcool toate sunt nostime si parca orice te face sa razi.  De fapt atunci fortam glanda hipofiza sa produca mai multa serotonina si pe moment este bine, dar a doua zi nu avem nici macar suficienta serotonina pentru a gasi util sa iesim din casa… Vorba din batrani :” dupa ras vine plans” are acum mai multa semnificatie.

Rezultate dezastruoase asupra acestei glande o are si stresul. Starile de stres si incordare gasite azi in mai toate activitatile omului modern duc la inhibarea productie hormonale in general dar mai cu seama asupra glandei hipofize (pituitare) situate nu intamplator in spatele ochilor. Ochii pot vedea lucruri frumoase incatatoare care prin efectul avut, stimuleaza aceasta glanda sa produca la randul ei serotonona, iar noi vom simti fericire.

Invers,  privind lucruri inficosatoare,  stresante sau chiar si un peisaj anost,  gri,  asemanator celui din perioada pe care tocmai o traversam,  iarna,  vom bloca efectiv activitatea hormonala iar urmarea va fi tristetea.  In timp, asociat si cu o alimentatie ce favorizeaza dezechilibrul galandelor pituitare si pineale (aceasta din urma avand si rolul mentinerii ciclului dintre starea de veghe si somn),  se va ajunge la depresie.

Cum reusim insa sa trecem peste toate acestea sa spunem fericiti, mai bine zis cum vom contramanda efectele anotimpului friguros coroborate cu cele aduse de conservantii alimentari si chiar de fluorul din pasta de dinti ce favorizeaza calcifierea glandei pineale, care de altfel ar trebui sa contina in interior o apa de o puritate mare asa incat sa poata recepta vibratiile fine ce sunt emise in permananta de catre Matricea Universala pentru fiecare din noi?

Ar mai fi si alte glande implicate in productia hormonala ce are drept scop o viata implinita si as dori sa mai amintesc aici decat glandele suprarenale  care si ele sunt in stransa legatura cu hipofiza si care daca nu functioneaza normal nu vom cunoaste tonusul, vointa de a face ceva anume, parca ai vrea sa faci dar nu stii cu ce sa incepi.  De fapt inceputul unei actiuni se datoreaza dopaminei care e un alt hormon de o importanta deosebita pentru un stil activ de viata..

Exista acum si pe piata romanesca un remediu sau am putea spune un aliment concentrat care se numeste ORMUS si care provine din precipitarea substantelor monoatomice gasite intr-un lac stravechi din Platoul Tibetan.  Acesta are drept scop echilibrarea intregului sistem endocrin, in special a glandelor pineale, pituitare, timus(glanda inimii) si a celor suprarenale. Consumatorii au relatat in unanimitate ca dupa numai cateva zile se constata reducerea nevoii de somn, o energie intineritoare si o stare generale de bine si calm. ORMUS realizeaza aceste “minuni” prin aportul de energie pura adus in principal glandelor capului si de aici intregului sistem. Poate ca si mai relevanta este marturia unei consumatoare din Bucuresti:

Sunt foarte incantata de produsele ORMUS. In primul rand vreau sa precizez ca sunt tot eu si nu m-am transformat peste noapte. Dar in schimb ma simt sanatoasa, energica si plina de viata. Ce am simtit mai deosebit a fost ca dupa cateva zile de receala tratata cu medicamente aceasta s-a vindecat in 5 min dupa ce am luat prima lingurita de ormus. Purificarea organismului s-a produs iar tenul meu a capatat un aspect foarte placut. Apoi am inceput sa-mi doresc sa slabesc si iata-ma cu cateva kg mai putin (nu ca as fi slabit cu ORMUS dar pur si simplu parca am avut mai multa vointa sa tin o cura).
Larisa, Bucuresti

Pentru astenie sau depresie va recomandam o dieta tratament de 3 luni cu ORMUS PURE care poate fi achizitionat la un pret accesibil 170 lei/ sticla de 100ml .  Mai multe detalii pe www.ormus.ro

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

Comments are closed.