Naşterea Domnului şi Aurul

Naşterea Domnului şi Aurul

Unul din cele trei daruri pe care pruncul Isus le-a primit la naştere a fost aurul.

Să fi fost oare sub formă de bijuterii sau monede?

Sau mai degrabă  în forma lui cea mai pură, aceeaşi pe care Moise a obţinut-o pentru poporul lui Israel prin arderea pe foc a Viţelului de Aur.  Din Biblie ştim că Viţelul de Aur a fost realizat de către israelieni în scopul închinării la idoli în timpul în care Moise fusese plecat pentru aflarea celor zece porunci. Tot acolo se spune că Moise „luând viţelul pe care-l făcuseră ei, l-a  ars în foc, l-a făcut pulbere şi presărându-l în apă, a dat să bea fiii lui Israel”(Ieşirea (Exodul), capitolu 32, versetul 20)

Ipoteza că aurul oferit Pruncului Sfânt ar fi fost de fapt în forma lui cea mai pură aşa numita astăzi monoatomică- căpăta astfel un sens, mai cu seamă că şi celelate daruri ce i-au fost oferite lui Isus, respectiv tămâia şi smirnă, au tot scopul elevării spirituale.

În forma lui monoatomică, Aurul capătă culoarea albă şi aspect de praf de piatră ce poate fi cu uşurinţă dizolvat în apa devenind hidosolubil şi deci asimilabil. Administrat copiilor, aurul in forma asimilabila ajută la dezvoltrea armonioasă a creierului şi totodată la formarea oaselor, transformându-se la nevoie în calciu. În formă coloidală, acelaşi aur, este de fapt o suspensie de ioni de aur (particule metalice foarte mici încărcate electric şi aflate în permanentă respingere) care conţin faţă de monoatomi mai mulţi atomi legaţi încă cu electroni de valenţă. În acesta formă, aurul ajută mai ales în situaţii acute, de criză.

Încă din vechime se ştia că aurul are o acţiune benefică asupra întregului sistem endocrin şi mai cu seamă asupra glandei pineale. Această glandă se află în  mijlocul capului şi are rolul de a face conexiunea cu Matricea Universală, ca mai apoi să continue transmisia către glandă pituitară (hipofiza) şi în continuare către toate celelalte. Aşa se face că sistemul metabolic funcţionează “de la sine”.

Aurul, atât în forma coloidala cât şi în cea monoatomică are calitatea de a potenţa glandă pineală să producă suficientă melatonină, hormonul care de altfel mai este însărcinat cu reglare ciclului noapte-zi. De altfel melatonina este primul hormon ce trebuie produs în abundenţă pentru a pregăti calea celorlaţi hormoni necesari elevarii spirituale: triptofan, DMT şi în final 5 Meo-DMT.

Pentru a ne putea bucura pe deplin de viaţă trebuie să avem asigurată funcţionalitatea optimă a hipotalamusului (centrul creierului) aşa încât stresul să poată fi ţinut sub control. Acest lucru se întâmplă în mod natural atunci când suntem odihniţi şi relaxaţi. Poblemele apar odată cu activităţile nedorite, forţate sau prea solicitante, preocupări care aduc nelinişte şi tulburare şi chiar un somn neodihnitor. Atunci este cazul să reglăm acesta stare, să o readucem la normal ajutând glandele creierului nostru să producă în mod natural mai mulţi hormoni. Potenţarea glandei pineale şi mai apoi a celei pituitare va duce la mărirea în mod natural şi nepericulos a secreţiei de serotonină, supranumit “hormonul fericirii”. Serotonina este reponsabilă de starea de bine, de modul cum rezistăm în condiţii de stres. Acesta este secretul răbdării sfinţilor în faţa încercărilor lumii materiale. Starea de bucurie (fericire) care împreună cu liniştea (pacea) şi iubirea (dragostea) sunt atributele esenţei minţii noastre,  aceleaşi cu esenţa Creatorului nostru.

Acum, apropiindu-ne de marea sărbătoare a Naşterii Domnului avem prilejul de o perioadă de reculegere, de post dacă putem, o perioadă în care să avem puţin răgaz pentru concluzii, să ne analizăm puţin existenţa; oare ceea ce facem este ceea ce ne dorim? Măcar să ne permitem luxul să visăm la ceea ce ne-am dori cu adevărat, pentru că nu uitaţi că întreaga lume a fost creată dintr-un vis.

Este adevărat că postul nu este întotdeauna uşor, uneori chiar ne poate solicita şi mai multă răbdare şi calm, iar în aceste condiţii este bine să ştim că ingestia aurului în forma sa complet asimilabilă ne ajută în perioadele de încercare dar nu numai.

În Egiptul Antic cunoştinţele despre această stare a aurului erau secrete, fiind deţinute de preoţii de rang înalt ai Faraonului. Pe acea vreme aurul nu era o substanţă administrată oricui şi oriunde. Discipolii făceau un jurământ să nu divulge aceste lucruri oricui. Praful alb se lua de obicei după o lungă perioadă de post (40 de zile) în cadrul unor ceremonii ce aveau loc în Marea Piramidă.

Atat in forma lui monoatomica cat si in cea coloidala, dar mai ales cea combinata, aurul intareste sistemul endocrin, echilibreaza emisferele cerebrale, aduce calm si detasare cu mentinerea insa a implicarii, reduce durerile de orice fel, in special cele articulare. Aurul este intr-adevar un metal (element) nobil ce aduce in corp o vibratie care are efectul de a armoniza toate celelalte vibratii intalnite, atat la nivel fizic cat si la nivel emotional si spiritual.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

Comments are closed.