ORMUS CONSTIINTA si CONSTIENTA

ORMUS CONSTIINTA si CONSTIENTA

Pentru a discuta de constiinta ar trebui sa tinem cont si de opusul ei  si anume de ignoranta. As privi aceste doua concepte ca doua surori gemene, una constiincioasa si cealalta indiferenta. Si daca ne-am imagina ca aceste doua surate se dau in permanenta in balasoar, cand e una sus celalata jos si invers.

Sa spunem ca acest scranciob se afla pe capul fiecaruia din noi si ca aceste doua fetite se joaca in permanenta pe capul nostru (poate ar fi mai bine zis cu capul nostru). Am putea spune ca este vorba de Adevar si Minciuna sau Adevar si Falsitate sau Yin si Yang sau Bine si Rau.

Imaginandu-ne oamenii in continuare cu aceste doua calitati la vedere (sau mai degraba entitati ca sa fie mai plastic dar si mai aproape de adevar) am vedea ca  atunci cand unul din noi are o faza in care constiinta e activa, adica sus si constiintele celor din jur tind sa o copieze pe cea trezita si fac eforturi sa se impinga si ele sa ajunga in pozitia de sus  a balansoarului. Atunci pentru moment ignoranta se rusineaza si sta linistita. O perioada omul e activ, doreste noul, cauta sa vorbeasca despre lucrurile care i-au modificat starea de constiinta….. dar daca el va ajunge mai devreme sau mai tarziu intr-un loc dominat de prietenele fetitei numite Ignoranta pe care le chema Lenea, Frica, Pofta si Orgoliu  scranciobul nostru iarasi isi va schimba pozitia si constiinta va fi tinuta jos si chiar luata in ras.

Imi aduc aminte de episodul cu dezvaluirea secretului numerelor stantate pe oua spus la  TV de catre profesorul Mecinicopschi, cand fiind la cumparaturi, mi-aduc aminte ca nimeni nu cumpara oua pana nu cerceta amanuntit stampila, lucru care oricum nu ajuta la nimic pentru ca toate ouale erau de la gaini de “baterie”…, dar vreau sa spun ce inseamna o scanteie data de o constiinta, a ridicat repede si pe celelate. Cati oare din cei ce i-am vazut atunci preocupati de stamplia mai sunt si azi la fel….?

Deci nu vreau sa spun ca aveau dreptate atunci sau acum pentru ca starea de constiinta tine de obiceiuri si reguli si nu este neaparat ceea ce trebuie sa cautam. Adevarul adevarat daca imi permiteti sa spun asa nu este nici starea de ignoranta nici starea de constiinta ci starea de Constienta, starea care nu sufera modificari, care nu se schimba. Mai este numita si esenta tuturor lucrurilor, sau esenta mintii. Acest lucru simplu de urmat si simplu de explicat pana la urma l-am aflat pe perioda unor cursuri tinute de un calugar tibetan autentic care m-a lamurit in sfarsit ceea ce trebuie sa caut.

Dar care este aceasta stare care nu se schimba, care e aceeasi in fiecare din noi si chiar in Dumnezeu?

El spune ca esenta mintii este chiar natura lui Dumnezeu aceeasi ca si in noi, diferenta este ca noi nu o folosim, nu o accesam si multi au o scuza pentru ca nici macar nu stiu ce sa caute, ce sa acceseze….

As vrea sa comunic acest scurt si mic secret tuturor pentru ca mie mi-a adus multa liniste odata ce l-am aflat, mi-a incununat in cateva vorbe cautarile de peste 20 de ani.

Este vorba de trei cuvinte care intelese, repetate si practicate pulverizeaza efectiv toate celelalte explicati parafrazari si complicatii. Nu spun ca si celelate cuvine nu sunt utile, dar pentru atingerea esentei sunt necesar doar trei.:

Dragoste neconditionata, nu egoista indreptata catre o persona sau grup

Pace absoluta, eterna nu doar una trecatoare si

Bucurie nemasurata sau Fericirea starii de copil

Acestea sunt atributele mintii esentiale aceleasi ca ale Divinitatii, aceste stari mentinute duc la o trezirea a Constientei  adica mai simplu a fi AICI si ACUM.

Daca ne concentram doar la aceste cuvinte: IUBIRE, PACE, BUCURIE si ACUM, ele de fapt reprezentand forte-gand, creatii nu doar cuvinte, atunci scranciobul nostru se va stabiliza pe pozitia orizontala si nici IGNORANTA nici CONSTIINTA nu vor mai putea influenta CONSTIENTA care va trona pe mijlocul balansoarului nedand voie nici uneia nici alteia sa mai miste.

Revin in incheiere la ORMUS caci el va ajuta nu doar la mentinerea acesti stari de constienta dar si la atingerea ei plecand fie de la pozitia ignorantului total sau a constiinciosului absolut. O face prin rezonanta luminiscenta pe care o are influentand efectiv comportamentul celular si chiar genetic.

In prezenta Luminii(monoatomii se comporta ca fotonii) au loc transferuri de informatii din Matricea Universului de cantitatea si calitatea ceruta pentru eliminarea blocajelor (asa numitei Karma), care ne retin din drumul nostru catre Lumina din care venim.

Astfel acest drum se elibereaza, ascensiunea devine mai usoara fara suferinte.

E ca si cum am calatori fie cu un autocar vechi si stricat pe un drum plin de gropi sau cu o limuzina de ultima generatie pe autostrada, destinatia fiind in final aceeasi…..

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

Comments are closed.